Eliminacija depresije prirodnim putem

Liječenje depresije i anksioznosti može poći u krivo pa da vam s vremenom bude još gore. Vi se uzdate u svog psihijatra misleći da on zna što radi. S vremenom se može desiti da vam stanje bude još gore ili da bude isto kao prije s tim da ste postali ovisnik o lijekovima.

Sada ću vam objasniti kako dolazi do te lakrdije. Prije svega moramo sagledati što je to depresija ili anksioznost. Jesu li to bolesti? Službeno se računaju kao bolesti, ali se u biti radi o stanjima. Ta stanja su posljedica nekih konkretnih bolesti. Kao što je alergija službeno vrsta bolesti, ali svrbež, crvenilo i ostale manifestacije su samo posljedica nekog oboljenja unutar organizma. Taj svrbež kože je zbog nekog razloga nastao.

Zašto nastaje depresija i anksioznost?

Razlozi nastajanja mogu biti raznoliki. Osim proživljenih trauma, razlozi mogu biti fizičke prirode. Štoviše, pitanje je kako to da neke osobe istu traumu podnesu dobro, a neke osobe bivaju psihički slomljene nakon takve iste traume? Gdje je kvaka?

Kvaka je u tome da nekim ljudima nedostaju određeni neurotransmiteri. Zbog toga nastaje problem sa psihom. Kasnije taj psihički problem uzrokuje stresna stanja koja dodatno narušavaju vaše stanje i dodatno smanjuju broj neurotransmitera, a vi padate još više. Zato je bitno da se taj začarani krug prekine. Najbrži način da se postigne stabilizacija je uzimanje aminokiselina koje se pretvaraju u neurotransmitere. Jedna od vrlo efikasnih aminokiselina je i L-5 hidroksih triptofan (5-HTP). Uzimanjem 5-HTP dodatka koji je napravljen od afričke biljke griffonie vaše stanje se stabilizira trenutno. Vi tada možete puno bolje razmišljati, spavati, osjećate se slobodno i neopterećeno. To je preduvjet da biste izašli iz začaranog kruga.

Prirodna zamjena za antidepresive i anksiolitike

Kako rade lijekovi za psihu? Tako da pojačavaju osjetljivost određenih receptora u mozgu pa onda receptori “misle” da u tijelu ima više neurotransmitera. Djelovanje na receptore pomoću kemije može imati niz neželjenih učinaka, osobito ako vam terapiju propiše loš psihijatar koji se ne želi puno pretrgati da vam pomogne.

Postoje dodaci prehrani koji nadomještaju određene aminokiseline koje se pak pretvaraju u neurotransmitere. Tada se ne djeluje kemijom na mozak, nego se jednostavno nadomješta ono što vam nedostaje.

Kemijski lijekovi mogu biti potrebni u nekim slučajevima, ali je preporučljivo da ih se uzima kraće vrijeme i za točno određene svrhe. Nikako nije dobro da se takvi lijekovi koriste dugoročno, da služe kao “štaka” jer ćete imati puno više štete nego koristi. Jedna od prirodnih supstanci koja stabilizira stanje trenutno, a ne izaziva ovisnost je aminokiselina L-5 hidroksid triptofan ili 5-HTP.

Autor: Prof. Tony Markovina – Profesor bez dlake na jeziku koji voli provocirati razvikane autoritete i “velike stručnjake” koji pak nemaju osobitih rezultata u liječenju ljudske psihe – Profesor sa završenim fakultetom, ali istovremeno i profesor sa ulice koji ima veliko iskustvo u raznim životnim situacijama. Stručnjak za stabilizaciju psihe na prirodan način bez kemije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *