Medicinska lakrdija

Pored časnih i poštenih liječnika, postoje i oni drugi. Ti drugi ne rade svoj posao kako spada iz različitih razloga. Ovo važi za neke od privatnih i državnih liječnika, a evo razloga zašto je tome tako.

Neki od državnih liječnika se ne posvete vašim problemima jer ih nije briga, plaća im je uvijek ista koliko radili da radili. Neki bi se drage volje posvetili vašem slučaju, ali su zatrpani poslom. Pored mnoštva drugih pacijenata vrlo je upitno koliko se liječnik može posvetiti vama unatoč dobrim namjerama.

Radi li se o psihičkim problemima, stvar je još gora. Kod fizičkih oboljenja se u većini slučajeva lakše utvrdi koja je bolest u pitanju s obzirom na simptome pa se odredi odgovarajuća terapija. U manjem broju slučajeva se ne uspije otkriti tako lako o čemu se radi. Kod psihičkih problema je uglavnom znatno teže doći do uzroka problema. Potrebno je vaše intenzivno ispovijedanje ne bi li se barem djelomično otkrilo o čemu se radi. Terapija se kasnije može svoditi na psihoterapijske tehnike koje nekad pomažu, ali su vrlo limitirane. Terapija se može provoditi i medikamentima što je nekad neophodno i potrebno. Nekad to i nije najpotrebnije, ali vam liječnik prepiše korištenje tableta koje od vas naprave ovisnika. Učiniti nekoga ovisnikom o tabletama je potez koji bi trebao biti najzadnji, onda kada su sve druge metode iscrpljene. Neki od liječnika zbog nedostatka vremena pripisuju tablete olako i bez prevelikog razmišljanja o posljedicama. Posljedice ćete snositi vi kao klijent, a ne vaš liječnik.

Gledajmo sad malo stanje kod privatnih liječnika. Neki od privatnih liječnika žele da ozdravite što prije jer žele pomagati ljudima, a žele i svoju reputaciju poboljšati. Vi ćete kao zadovoljan klijent preporučiti tog liječnika drugim ljudima koji imaju isti problem. Neki privatni liječnici idu sasvim drugom logikom. Neki se ne trude da vi ozdravite što prije, nego vas razvlače s ciljem da vaša bolest malo duže potraje pa da oni više zarade. Ako vi ozdravite na brzinu, onda će on ostati bez prihoda koje bi inače imao ukoliko vi ne ozdravite tek tako na brzinu. Tada vi postajete “krava muzara” za izvlačenje novca. Nemoralni liječnik u vama ne vidi ljudsko biće ili osobu, nego snop novčanica koje polako ali sigurno sjedaju u njegov džep. Ovo je također vrlo čest slučaj kod psihičkih problema jer su to problemi koji su vrlo često teže utvrdivi i rješivi od fizičkih problema. Tu je puno lakše izvesti razvlačenje i mužnju novca.

 

Alternativni pristup

Sigurno su se mnogi ljudi “nauživali” ovakvih situacija. Nekima je na vrh glave svega ovoga. Sretna okolnost je da uvijek postoji drugi način rješavanja problema. Osim odabira drugog liječnika, postoji mogućnost odabira drugih metoda liječenja, sasvim drugačijih od svega što ste do sada koristili. Ovo nikako ne znači da možete samovoljno prekinuti liječničku terapiju. Ukoliko niste medicinar po struci, tada morate biti vrlo oprezni kod eventualnog prekidanja klasične medicinske terapije. Umjesto prekida medicinske terapije, puno je bolja opcija da paralelno koristite alternativne metode liječenja. Postoje određene bolesti i stanja kod kojih će alternativno liječenje dovesti do bržih rezultata bez nuspojava i stvaranja ovisnosti o lijekovima.

One Comment on “Medicinska lakrdija”

  1. Umjesto prekida medicinske terapije, puno je bolja opcija da paralelno koristite alternativne metode liječenja. Postoje određene bolesti i stanja kod kojih će alternativno liječenje dovesti do bržih rezultata bez nuspojava i stvaranja ovisnosti o lijekovima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *