Zašto su neke metode liječenja alterntivne?

Vjerojatno se pitate zašto su neke metode alternativne u određenim dijelovima svijeta dok u nekim državama spadaju u službenu medicinu. Ako neka metoda pomaže ljudima da ozdrave u potpunosti, zašto se ta metoda ne uključi u službenu medicinu svih zemalja svijeta. Postoje razni razlozi, a sada ću vam opisati što je na stvari.

Mnogi klasični medicinari imaju prilično veliku taštinu i teško će priznati da je nešto učinkovitije od onoga što oni proučavaju i/ili prakticiraju. Drugi bitan razlog je i to što je zdravstvo veliki biznis. Velik novac se okreće zbog naplate raznih oblika liječenja. Velik novac se okreće oko medicinske opreme i aparature. Da ne govorimo o novcu koji se okreće u farmaceutskoj industriji.

Neke teorije sežu toliko daleko da se čak špekulira o stvaranju određenih bolesti u laboratorijima s ciljem da se zaraženim ljudima prodaju skupi lijekovi. U ovu teoriju urote nisam siguran jer je to teško dokazivo. To može biti istina, ali mogu biti i nagađanja. Međutim, u teoriju medicinsko-farmaceutskog biznisa sam potpuno siguran jer to je opće poznata stvar da se radi o iznimno profitabilnoj industriji.

Ovo nipošto ne znači da su svi liječnici i farmaceuti pripadnici mafije koji smišljeno žele ljude učiniti bolesnima, a potom razvlačiti njihovu bolest s ciljem ostvarivanja profita. Većina liječnika su časni i pošteni ljudi koji odgovorno obavljaju svoj posao. Međutim, ako gledamo jedan širi kontekst, onda se tu događaju svakakve stvari od kojih neke i nisu baš u interesu humanosti i čiste dobrote.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *